SECRETS PER FER UN BON CAFÈ

382212_1633608616144_361370830_n
Fer un bon cafè no és fàcil. No hi ha res com un cafè fet amb la tradicional moka o màquina de cafè italiana! El Nespresso està be quan es te pressa o es volen provar cafès amb gustos diferents. El millor cafè però és el que fem amb la maquineta de cafè tradicional. Voleu privar-vos de l’erupció perfumada? el soroll que fa el cafè quan surt i l’olor que desprèn fa que participin del plaer del gust altres sentits. Els rituals son també importants i el verdader cafè és el que arriba cada matí amb un rumoreig calent, afable, que diu: “ja sóc aquí!”.

Aquí teniu alguns secrets per fer un bon cafè.

.No rentar la cafetera. Tot i que pugui semblar estrany a Itàlia ningú neteja la màquina de cafè. La maquina de cafè s’esbandeix i prou.
.L’aigua no ha de sobrepassar la ratlla que hi ha a sota la vàlvula.
.L’aigua ha de ser bona, i no cal dir que també ho ha de ser el cafè!.
.La cafetera s’ha de tancar hermèticament, si surt aigua o aire pels costats malament! es perd l’aroma.
.Quan poseu el cafè a dins la cassoleta no l’apreteu, heu de formar una muntanyeta.
.La flama ha de ser molt baixa.
.Un cop surt el cafè obriu la tapa perquè no es crei vapor a dins la cafetera i en acabat apagueu de seguida el foc si no es crema el cafè!

El fèieu aixi? Quina oloreta no?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s