Qui soc

149711_4091078156138_1435364312_n

Colpo di fulmine! Un llamp arribat de qui sap on em va deixar estesa quan vaig arribar a Roma una tardor del 1992. Em vaig enamorar de seguida dels seus carrers empedrats, del color terrós de les seves cases, del so de les campanes de les seves 400 esglésies, de les runes esdevingudes bressol de gats mandrosos i també, tot sigui dit, de la seva bona cuina, de les “fettucine ai carcioffi” que es mengen durant les anomenades “ottobrate romane”, és a dir, sota el solet d’Octubre. A Roma hi fa sempre bon temps, el sol ens acompanya gran part de l’any i això, juntament amb els temples, el desordre groc i l’olor del cafè espresso també t’empeny a romandre-hi. Ara, després de molts anys amb la pols del Fòrum Romà a les sabates, amb una major coneixença de Roma i de la seva història mil·lenària sospito que aquell llamp del qual us parlava al principi provenia del fill de Venus.

Vaig néixer a La Garriga i vaig venir a viure a Roma l’últim any dels meus estudis d’història de l’art. Des del 1994 hi treballo de guia, que és de fet el que volia fer des d’un bon principi. M’agrada molt ajudar als turistes a descobrir Roma perquè sóc una turista nata; m’ ha agradat sempre viatjar i em sento molt a gust amb els viatgers, els curiosos… tots aquells que volen veure més enllà del propi nas (que en el meu cas, a més, és llarg).

Durant 11 anys vaig treballar de guia de la Sovrintendenza archeologica di Roma i l’ Ajuntament. Treballava de guia interna dels monuments i de les sales d’exposicions de Roma per un públic sobretot italià, el qual és molt exigent. Aquesta feina em va obrir la porta secreta de Roma!. Podia entrar a llocs on normalment el públic no pot entrar, veure la Roma subterrània, monuments tancats per restauració o per falta de personal de vigilància. Vaig aprendre a fer la meva feina de la mà dels directors dels museus, els conservadors i dels editors de les exposicions on treballava. Això va fer que la meva formació fos bastant acurada i sobretot que estimés aquesta feina. Vaig aprendre a fer visites denses I aromàtiques, com un bon caputxino.

El 2007 vaig fundar Romaquí, http://www.romaqui.com, a traves de la qual vaig començar a fer visites guiades a Roma en català. Si visiteu Roma i busqueu un guia autoritzat poseu-vos en contacte amb mi.

El 2012 vaig impulsar la creació de la Associació Internacional de Guies catalans del Mon de la qual actualment en sóc President  http://guiescatalansdelmon.cat/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s