La casa de l’amant del Papa

vanozza

Sabeu de qui és aquest emblema? Senyoreja al damunt del portal de la casa a on nasqué la bellíssima Lucrècia Borja d’amagat i els altres fills bastards d’ Alexandre VI Borja.

És ni més ni menys que l’ emblema de la Vannozza Cattanei, l’amant del Cardenal Roderic Borja, futur Alexandre VI.
Com és sabut Vanozza fou la seva amant preferida. Diuen d’ella que era una dona bella i descarada. Roderic no va voler que visques amb ell per tal de salvaguardar les aparences, i aquesta visqué en un Palau situat a Via del Pellegrino que Roderic li comprà.
Quan quedà en estat del primer fill Roderic la féu casar amb Domenico Arignano, per tal de fer d’aquesta una dona aparentment honrada. Quan aquest mori es casà amb Giorgio della Croce, i després de la mort d’ aquest amb Carlo Canale. El Papa li donà molts diners a canvi d’aquests casaments de compromís que Vanozza es gastà comprant alguns immobles a Roma.
El 1514 va comprar un petit palau a Campo dei Fiori i hi obri una posada al damunt de la qual col·locà aquest emblema que encara avui es pot veure. El podeu veure a vicolo del Gallo al número 11-14. En aquesta casa donà a llum d’ amagat als tres fills de Roderic. Aneu-lo a veure i de pas compreu un tal de pizza al forn que hi ha al costat, és un bon forn.
L’emblema és un resum del que acabem d’explicar, de la vida agitada d’ aquesta famosa cortesana: el toro és el símbol dels Borja, el lleó rampant és l’emblema inventat dels Cattanei, l’ altre Lleó és el símbol de Carlo Canale.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s