La nit de Sant Joan

 

notte_san_giovanni_3

 

Per Sant Joan a Roma no es tiren petards, ni coets, ni s’ encenen focs. Ara a Roma per Sant Joan no es fa res d’especial i és una llàstima perquè abans Sant Joan era una festa molt popular!

Per Sant Joan abans es menjaven cargols.
Antigament la vigília de Sant Joan rebia el nom de la Nit de les Bruixes i a Roma es celebrava una de les festes mes populars. La nit de les bruixes era un entremig de festa cristiana i pagana.
Una antiga tradició diu que la nit de Sant Joan les bruixes volen pels carrers i capturen les ànimes. Per aquest motiu la gent aleshores sortia de tots els barris de Roma amb llanternes i torxes i es reunia a Sant Joan de Letrà per resar al Sant, menjar cargols dins les osteries i fer fora les bruixes. Les banyes dels cargols eren el símbol de les coses dolentes i menjar cargols significava desfer-se de l’ adversitat.
Es menjava i es bevia molt i sobretot es feia soroll amb trompetes, campanes, tambors i petards per tal d’espantar les bruixes, perquè no poguessin recollir herbes i usar-les pels seus encanteris.
La festa s’acabava al matí, quan el Papa anava a la Basílica de Sant Joan per celebrar missa, i des del balcó d’aquesta tirava monedes d’or i de plata mentre la gent s’ afanyava a agafar-ne alguna!.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s